DançAmore – Holland

DançAmore – Holland

DançAmore – Holland

Opgegroeid met een Dominicaanse stiefvader, die ook als DJ werkte, kwam Glen al vanaf heel jong in aanraking met Merengue en Bachata. Hij groeide op met muziek van Juan Luis Guerra, Raulin Rodriguez en Wilfrido Vargas.

Geboren op Aruba begon Khristy als 4 jarig meisje met klassiek ballet en danste daarnaast jazzballet en folklore tot haar 12e. Hiernaast danste ze ook in een kinder zang- en dansgroepje die elk jaar optredens deed voor het Arubaans publiek.

In 2004 kwamen Glen en Khristy naar Nederland voor hun studie en besloten in 2006 salsalessen te gaan nemen. Al snel kwamen ze terecht in een Mambo on2 showteam, waarbij ze verschillende malen optraden. Glen volgde naast de salsalessen ook een jaar lang Bachatales van een Dominicaanse docent. Dit oefende hij vaak thuis met Khristy waardoor hun liefde voor Bachata steeds meer groeide.

In november 2010 besloten Glen en Khristy mee te doen aan de eerste voorronde van de Nederlandse Kampioenschappen Bachata. De voorrondes die volgden waren allemaal succesvol en dit leidde tot het winnen van de NK Bachata 2011.

Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de Bachatascene en hebben inmiddels hun reportoire uitgebreid met de Kizomba en niet zonder resultaat. Glen & Khristy behoren inmiddels tot de meest gevraagde Bachata en Kizomba docenten van Nederland.