Ronald Pieters – Holland

Ronald Pieters – Holland

Ronald is geboren in Amsterdam (1987) en begon met dansen in 2006 op negentienjarige leeftijd. Zonder enige danservaring begon hij zijn eerste cursus bij SalsaRoy (nu Plaza Danza) in Groningen. Na een jaar sloeg de verslaving toe en begon hij door heel Nederland te reizen om lessen te volgen en om het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te kunnen brengen. Zijn talent bleef niet onopgemerkt want uiteindelijk vroeg niemand minder dan Brian Libier hem om deel uit te maken van het showteam Salsaddiction. Dit is ook waar Ronald kennis maakte met Vivienne waarmee hij later zowel nationaal als internationaal grote bekendheid kreeg.

Naast bovengenoemde successen werkte Ronald aan verschillende projecten. Zo trainde en danste hij ruim 2 jaar lang mee in New York met het nummer 1 showteam ter wereld: Yamulee! Met dit showteam, onder leiding van Osmar Perrones, deelde Ronald het podium in onder andere New York en Zürich.

Om zijn kennis van het lesgeven te vergroten volgde Ronald in 2015 de Salsaventura docentenopleiding. Dit zorgde ervoor dat zijn danslessen, welke al op een zeer hoog niveau waren, nog meer structuur en impact kregen.

Ronald’s dansen kan worden omschreven als snel, muzikaal, creatief en gepassioneerd. Zijn lessen zijn voor velen een uitdaging. Verfrissend, goed uitgelegd en vooral ook leuk.